Scrum Gathering etsi suuntaa Pariisissa

Pariisin Scrum Gathering oli jälleen kerran mielenkiintoinen poikkileikkaus siitä, mitä ketterässä maailmassa tapahtuu. Esitysten painopisteenä oli organisaatiokulttuurin muuttaminen, mutta myös tekniset käytännöt olivat vahvasti esillä.

Scrum on jatkanut kasvuaan menestystarinoiden ja sertifioituneiden jäsenten määrissä mitattuna. Visioissa puhutaan 500 000 ScrumMasterista vuosikymmenen sisällä. Uskomattomien määrien taustalla on Scrumin leviäminen IT-alan ulkopuolelle ja globaalisti. Suomessa ja muissa länsimaissa kasvun hiipumista on odotettu pitkään, koska ”kaikki ovat jo sertifioituneet”, mutta käytännön tasolla tämä ei näy.

Tuoreessa Scrumin tilaa koskevassa raportissa havaittiin, että todellinen menestyminen ketterässä tuotekehityksessä edellyttää päätösvallan tuomista tavallisille asiakasta lähellä oleville itseohjautuvien tiimien jäsenille. Koska lisävalmentautuminen ja -koulutus koettiin hyödylliseksi, on ScrumAlliance suuntaamassa panostustaan seuraavalle osaamistasolle. ScrumMasterista tulee Certified Scrum Professional, kun hän on suorittanut noin kahdeksan kurssipäivää ScrumMaster-sertifikaatin lisäksi.

Jatkovalmennuksia tarjoavat Scrum-kouluttajien lisäksi rekisteröidyt koulututuksen tarjoajat kuten Tieturi Suomessa. Tarjontaamme tulee teknisen Certified Scrum Developerin lisäksi myös johtamiseen ja organisaatiokulttuuriin kehittämiseen liittyviä jatkovalmennuksia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s